tiistai 29. lokakuuta 2013

Syysinfoo

Nonnii! Syksy on jo hyvinkin pyörähtänyt käyntiin ja on tullut aika päivitellä menneitä ja väläytellä tulevia. Aloitetaan pikaisella luotauksella pituushyppääjän sieluun ja jatketaan siitä askel askeleelta kohti  konkretiaa..tai sitten ei. Ehkä pysytään käytännön tasolla ja unohdetaan psykologiset ja muutkin tähtien asentoihin liittyvät tulkinnat!

Kisakausi loppui Ruotsi-otteluun, missä tulos oli kauteen nähden kohtuullinen. Harmi vain, että kauden taso vain sattui jäämään turhan alas erinäisistä syistä. Kesän urheilullinen kohokohta oli ehdottomasti Kalevan kisojen pronssi, joka antoi taas pitkästä aikaa uskoa siihen, että hieman vähemmällä huonolla tuurilla saattaa esittelykelpoistakin tulosta vielä syntyä. Ylimenokausi alkoi kuten aina, flunssalla. Se ei välttämättä ole palautumisen kannalta paras vaihtoehto, mutta ilmeisen raskaan kesän jälkeen kroppa päätti, että nyt on aika sairastaa kun kerrankin voi. Tästä ja muistakin muuttujista johtuen päätettiin taukoa venyttää hieman pidemmäksi niin, että ohjelmanmukainen harjoittelu alkoi vasta kolmisen viikkoa sitten. Ylimenokaudella olikin sitten hyvin aikaa lepäillä ja harrastaa. Se on aikaa, jolloin jokainen tosissaan harjoitteleva yleisurheilija voi hyvällä omallatunnolla tehdä kaikkea sitä, mitä ei kovan harjoittelun ja kilpailemisen vuoksi ehdi tai viitsi. Itselläni tauko piti sisällään kalastusta, sulkapalloa, golffia ja vaikka mitä muuta. Yhtenä hienoimpana ”suoritteena” mieleen jäi perinteiset ”plättikset” eli paintball-pelit Siuron metsissä. Siellä toistakymmentä sissiä ryömi vaanien vastustajaansa. Lopulta kaikki kuitenkin päätyivät samaan saunaan kertomaan kuinka monta ”head shottia” oli tullut ja kuinka joku hullu kuortanelainen juoksi alasti pellolla muiden tulitettavana :D Tässä kohtaa haluan vielä kiittää nokiapaintballia välineistön järjestämisestä! Perinne tulee jatkumaan ensi vuonnakin.

Syksyn päätöskierros komeissa keleissä
@Messukylä
Tässä yksi melko napakka head shot

Ylimenokauden aikana oli myöskin havaittavissa suunnaltani outoa toimintaa, mitä ei ole hetkeen nähty. Koulunkäyntiä! Todellakin.. Aloitin opiskelut muutaman vuoden tauon jälkeen. Nyt opinahjona toimii Jyväskylän yliopisto ja Liikuntatieteellinen tiedekunta. Pääaineena on liikuntabiologia, joka ainakin tässä kohtaa vaikuttaa mielenkiintoiselta ja omalta. Tarkoituksena olisi siis oppia, miten keho reagoi erilaisiin harjoitusärsykkeisiin, mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. Tästä on toki jonkin verran aiempaa kokemusta, mutta nyt saa omille uskomuksillensa myös tieteellistä pohjaa. Toivottavasti vielä joskus saa maisterin paperit käteen niin sitten voi sujuvasti muille uskotella tietävänsä asiasta jotakin.

Omat treenit siis starttasivat kolmisen viikkoa sitten ja nyt on jo alkujumeista selvitty. Alkuun oli sellainen tunne, että jokapaikka on nykyään täynnä portaita..niissä kulkeminen kun ei todellakaan ollut herkkua. Liekö kyykkääminen ja loikkiminen vaikuttaneet asiaan? Nyt on kuitenkin jo helpompaa ja kroppa alkaa muistaa mitä se harjoittelu olikaan. Peruskuntokausi on kokenut muutosta rajulla kädellä viimevuodesta kun ohjelmasta on jätetty hitauden harjoittaminen pois oikeastaan kokonaan. Tultiin siihen lopputulokseen, ettei sitä tarvita enempää kuin omasta takaa löytyy. Pitäisin tätä fiksuna päätelmänä. Pian onkin jo aika aloittaa kevyet osaharjoitteet ja siirtyä hiekkalaatikolle kakkuja leipomaan. Onkin jo ollut ikävä sitä, että hiekkaa löytyy erinäisistä ruumiinonteloista vielä kolme päivää hyppytreenin jälkeenkin. Se se vasta on mukavaa!

Näitä leikkejä odotellessa..
Näillä fiiliksillä mennään syksyisessä Jyväskylässä kovaa kohti talvea. Yhdistellään urheilua, koulua ja muuta elämää sopivassa suhteessa niin saadaan aikaan sellainen soppa, ettei Junior Master Chefitkään pysty maistamaan kaikkia aineksia. Yrittäkää te muukin urheilun raskaan raatajat kuitenkin pysyä selvillä omasta sopastanne niin hyvä tulee! Pysytään kuulolla!

-ok-

ps. käykää huviksenne tsekkaamassa myös Movembersivustolta jonkun hönön tuore profiili:
voitte myös samalla liittyä mukaan tai lahjoittaa hyvään tarkoitukseen!

pps. päivittäkää treenikuteet talvikuntoon osotteessa http://www.nonamesport.com/fi/

Ei kommentteja: