lauantai 10. tammikuuta 2015

Treenin, opetuksen ja grillin makua Afrikassa

Tánishi!

Kuukauden päivät on vierähtänyt edellisestä kirjoittelusta. Nyt kun katselen yötaivasta, joka on valkoisenaan salamia ja vettä (köyhän miehen lounas), sain inspiraation ilmoitella itsestäni. Tällä kertaa blogiteksti lähtee pullospostilla Etelä-Afrikan Potchefstroomista. Täällä on vietetty viimeiset pari viikkoa ja vielä seitsemän viikon pätkä edessä. Ohjelmassa mm: harjoittelu, pt-kurssin opetus, sekä lihan, että nahan grillaus ja after sunin levitys.


Omat treenit on tällä hetkellä vielä ”harjoittelukuntoon pääsemiseen” tähtääviä, kevyttä juoksua, voimaa ja muuta holtitonta hosumista kentällä. Loppusyksyn ongelmat alkaa viimeinkin häviämään taistelun ja uskon, että loppuleiristä tullaan näkemään taas jopa pituushyppääjämäistä harjoittelua (eli lähinnä hypähtelyä, juoksentelua ja radalla muiden tiellä makailua). Tänään puntilla totesin, kuinka pienestä voi ihminen saada hyvän fiiliksen: Pystyn treenaamaan! Ensimmäinen voimatreeni miesmuistiin ja silti rauta liikkuu, vielä hitaasti mutta sitäkin varmemmin.

Toinen tärkeä osa tätä reissua on TYA:n järjestämä Personal Trainer –koulutus, jolla olen kouluttajana. On mahtavaa päästä hyödyntämään oppeja, jotka on ensin itse koulun penkillä hikoilemalla hankittu! Päävastuunahan itselläni on valmennus- ja testausoppi ja ainakin ensimmäisten viikkojen perusteella voin todeta myös kuulijakunnan olevan motivoitunutta ja kiinnostunutta. Ensi viikolla aletaan tykittää liikuntafysiologiaa ja valmennustietoutta opiskelijoiden suuntaan. Ihan yksin tätä koko ruljanssia ei onneksi tarvitse läpi viedä, huipputiimi on nimittäin kouluttajiksi kasattu.

Harjoituspaikat ja muu toimintahan on itselle jo aiemmilta vuosilta tuttuja, eikä tälläkään kertaa ainakaan pettyä tarvitse. 400 metrin nurmirata, punttisali ja muun muassa uima-altaat luovat huippuolosuhteet. Lisäksi hieronnat ynnä muut on kunnossa ja samalla pääsee toteuttamaan yhtä intohimoaan, ruoanlaiton jalointa muotoa, grillausta. Hiiligrilli hehkuukin pihassa lähes joka ilta, eikä lihan hinnastakaan tarvitse huolehtia :D Lettukestit on pidetty, eikä kukaan varmasti jäänyt ilman..eikä jää jos se musta on kiinni!

Myrsky repii puita, taivas salamoi, mutta minä painun nukkumaan, koska huomenna taas treenata voi!


-ok-



Ei kommentteja: